Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou

Velmi elegantní variace na téma krocana s kaštanovou nádivkou (na Vánoce je oblíbený nejen v USA, ale i ve Francii, Anglii a Maďarsku)! Jemné krůtí maso získá na šťavnatosti a kaštanová nádivka báječně doladí celkovou chuť.

 

Jak dlouho?
  • Doba přípravy: 15 minut
  • Pečení: 45-50 minut
  • Počet porcí: 4
Ingredience:
  • 8 plátků z krůtích prsou, asi 1 cm silných
  • 8 plátků anglické slaniny nebo pršutu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř

     Na nádivku:

  • 250 g mletého drůbežího masa nebo šunkové klobásy, zbavené střívka a jemně nakrájené
  • 200 g vařených sekaných kaštanů
  • 3 plátky toustového chleba + trochu mléka na namočení
  • 1–2 vejce, ušlehaná vidličkou
  • 1 malou, najemno nasekanou cibuli
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • 2 lžíce koňaku
  • nasekanou čerstvou petrželku
  • sůl a pepř na dochucení

Postup:

1. namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.
2. Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
3. Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.