Krůtí závitky s kaštanovou nádivkou
Velmi elegantní variace na téma krocana s kaštanovou nádivkou (na Vánoce je oblíbený nejen v USA, ale i ve Francii, Anglii a Maďarsku)! Jemné krůtí maso získá na šťavnatosti a kaštanová nádivka báječně doladí celkovou chuť.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 15 minut
- Pečení: 45-50 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience:
- 8 plátků z krůtích prsou, asi 1 cm silných
- 8 plátků anglické slaniny nebo pršutu
- 4 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř
Na nádivku:
- 250 g mletého drůbežího masa nebo šunkové klobásy, zbavené střívka a jemně nakrájené
- 200 g vařených sekaných kaštanů
- 3 plátky toustového chleba + trochu mléka na namočení
- 1–2 vejce, ušlehaná vidličkou
- 1 malou, najemno nasekanou cibuli
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- 2 lžíce koňaku
- nasekanou čerstvou petrželku
- sůl a pepř na dochucení
Postup:
1. namočený a vymačkaný chléb spojte v míse s ostatními surovinami na nádivku. Směs osolte, opepřete a uložte na chvíli do chladu.
2. Plátky masa lehce osolte a opepřete. Na každý položte slaninu nebo pršut a lžící naneste nádivku. Srolujte a spíchněte nebo převažte kuchyňským provázkem. Mezitím předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů.
3. Rolky narovnejte do pekáčku a zakapejte olejem. Vložte do trouby a trochu opepřete. Za občasného obracení pečte dozlatova, 45–50 minut.