Doporučené časy pro úpravu krůtího masa

 

 

Trouba*

(pečení)

Římský hrnec

(dušení)

Pánvička

Mikrovlnka

Krutí prsa

cca. 1,5 kg

180-200°C

cca.40 min.

200°C

cca 45 min.

 

600W

10 – 12 min.

Krůtí horní stehno

cca. 800 g

160-180°C

cca.75 min.

200-225°C

cca.90 min.

cca. 45 min.

600W

cca. 5 min.

+ 300W

cca. 20 min.

Krůtí spodní stehno

cca. 800 g

200°C

cca.35 min.

180-200°C

cca.40 min.

cca. 30 min.

600W

cca. 5 min.

+ 300W

cca. 15 min

Řízek / Steak

150 – 180 g

225°C

7 - 10 min.

160-180°C

cca.70 min.

4 – 6 min.

600W

6 – 8 min.

Krutí roláda

800 - 1000 g

160-180°C

cca.80 min.

 

 

600W

35 – 40 min.

Guláš

kousky 40-50 g

 

220°C

cca.110 min.

3 – 6 min.

(smažení)

cca. 30 min.

(dušení)

600W

8 – 10 min

Krutí křídla

150 – 300 g

225°C

cca.35 min.

 

 

 

Droby

 

 

5 – 7 min.

600W

5 – 7 min

*Při pečení v horkovzdušné troubě musí být teplota přibližně o 20°C nižší