Doporučené časy pro úpravu krůtího masa
|
Trouba* (pečení) |
Římský hrnec (dušení) |
Pánvička |
Mikrovlnka |
Krutí prsa cca. 1,5 kg |
180-200°C cca.40 min. |
200°C cca 45 min. |
|
600W 10 – 12 min. |
Krůtí horní stehno cca. 800 g |
160-180°C cca.75 min. |
200-225°C cca.90 min. |
cca. 45 min. |
600W cca. 5 min. + 300W cca. 20 min. |
Krůtí spodní stehno cca. 800 g |
200°C cca.35 min. |
180-200°C cca.40 min. |
cca. 30 min. |
600W cca. 5 min. + 300W cca. 15 min |
Řízek / Steak 150 – 180 g |
225°C 7 - 10 min. |
160-180°C cca.70 min. |
4 – 6 min. |
600W 6 – 8 min. |
Krutí roláda 800 - 1000 g |
160-180°C cca.80 min. |
|
|
600W 35 – 40 min. |
Guláš kousky 40-50 g |
|
220°C cca.110 min. |
3 – 6 min. (smažení) cca. 30 min. (dušení) |
600W 8 – 10 min |
Krutí křídla 150 – 300 g |
225°C cca.35 min. |
|
|
|
Droby |
|
|
5 – 7 min. |
600W 5 – 7 min |
*Při pečení v horkovzdušné troubě musí být teplota přibližně o 20°C nižší |